Ga naar de inhoud

Uw Gewaardeerde Steun

Daar onze werking voornamelijk wordt gedragen dóór en vóór blinden en slechtzienden is zij vrij van een hiërarchische structuur met hoge loonkosten.
Zo onderscheidt ze zich van andere verenigingen en bent u zeker dat u zo gewaardeerde steun voor 100% rechtstreeks aan visueel gehandicapten toekomt.

Fiscaal Aftrekbare Giften

Wij hebben de bevoegdheid om fiscaal aftrekbare giften te mogen ontvangen. Indien uw netto‑inkomen toereikend is, dan bedraagt de belastingvermindering, voor giften gedaan vanaf 1 januari 2021, 45 procent van het werkelijk gestorte en op het attest vermelde bedrag.
Dus u geniet voor elke gift van 100 EURO een fiscaal voordeel van 45 EURO. Het jaarlijks minimumbedrag is vastgelegd op 40 EURO.

U kunt ook de voorkeur geven aan een gespreide gift aan de hand van een bestendige opdracht. Maak het bedrag over op IBAN BE43 1030 3294 4201 en vermeld steeds uw volledige naam, bij voorkeur uw nationaal nummer en het woord “gift” en wij doen de rest!
Aarzel niet en breng uw gift nu al in orde via deze betalingsapps: bancontact, mastercard, visa…

Legaten

Door het nalaten van een legaat draagt u in hoge mate bij tot het verwezenlijken van ons Vlaams dienstencentrum Sophia-Elvira aan de Woumenweg 118 te Diksmuide.
Dit centrum komt in grote mate tot stand door een legaat van mevrouw Van Naelten uit Herentals, dat als eerbetoon haar naam mag dragen.

Indien u in de voetsporen van deze mevrouw wenst te treden, wacht dan niet te lang en ga voor meer inlichtingen langs bij een notaris, die zal u helpen bij het opmaken van een authentieke akte.

Creatieve Steun

Andere warme initiatieven die wij met liefde omarmen zijn onder meer:

vrouw aan de pc met brailleregel
 • “Sport tegen zicht tekort”
  Uw sportgroep organiseert een opbrengstactiviteit zoals een loopwedstrijd, een waterevenement, een fietstocht of een ander dankbaar treffen ten voordele van onze vereniging.
  Wij schaffen er nadien een showdowntafel van ± 1.800 EURO mee aan.
 • “Verjaar met een intens gebaar”
  Gelukkig bent u weer jarig, maar jouw genodigden zijn weer tevergeefs op zoek naar een geschikt cadeau.
  Wel, wees origineel en geef aan uw verjaardag een intens gebaar door de waarde van uw cadeau aan de Vlaamse Blindenraad te schenken.
  Na enkele jarigen gaan wij dan over tot de aankoop van een nieuwe elektrische tandem van ± 4.800 EURO.
 • “Stoppen met werken, een goed doel versterken:”
  Hoera! U hebt de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en wil dit moment met collega’s, familie en vrienden feestelijk opluisteren.
  Een ideale gelegenheid om de ingezamelde trofee een beminde bestemming te geven.
  Wij investeren deze bijdrage integraal aan blinden en slechtzienden zoals het gestaag vervangen van smartphones waarmee toegankelijke apps worden aangeleerd.
 • “EEN EVENEMENT dat zicht VERWENT”
  Elk evenement, was het een team building, een buurtfeest, een clubmanifestatie of een mosselsoupé, is bijzonder aangewezen om een inzameling voor onze doelgroep op touw te zetten.
  De geldelijke vrucht die een dergelijk initiatief oogst wordt door onze leden ten zeerste geapprecieerd. Uiteindelijk hopen wij eigenaar te worden van een dure brailleleesregel van een 6.000 EURO waarmee computeropleidingen in braille worden gegeven.

De hierboven vernoemde aangepaste apparatuur is slechts een greep uit een groot assortiment hulpmiddelen die voor blinden en slechtzienden in aanmerking komen om de levensomstandigheden aangenamer te maken.
Een overzicht van hulpmiddelen vind u terug in onze rubriek hulpmiddelenatelier.
Deze investeringen komen boven op de jaarlijkse werkingskosten die eigen zijn aan het exploiteren van ons dienstencentrum.
Uw steun is dan ook meer dan welkom!

Alvast dank bij voorbaat!